Hvordan rengjøre matter mest effektivt (med video)

Dørmatter er uvurderlige til å holde huset reint, men hvordan skal du holde dørmatten ren? Det er nemlig viktig for funksjonen til matten, at den fremdeles kan suge vann og skitt. Hvis den er full av støv og annet, vil den rett og slett ikke kunne gjøre jobben lengre. Noen dørmatter trenger bare å skylles, som dørmatter av plast, men overflater laget av kunstfiber eller strå/gress bør vaskes med jevne mellomrom.

Godt illustrert hvordan dørmatten mister egenskaper når den er skitten.

Hva du trenger

Vi har kikket rundt på det store internettet og tror vi har funnet svaret på den beste metoden til å rengjøre dørmatter. Følger du denne metoden vil du ha behov for litt utstyr:

 • Støvsuger med børstehode. De fleste støvsugere selges med flere børstehoder, og ligger ofte under et deksel, på toppen av støvsugeren.
 • Bakepulver.
 • Børste til å skrubbe med.
 • Vannslange (med tilkobling til vann selvfølgelig).
 • Sted matten kan tørke.
Børste dørmatte
Børstehoder i flere fasonger. Alle her er egnet til jobben.

Hvordan gå I gang med å rengjøre matten

 1. Rist matten (gjør dette utendørs).
 2. Støvsug matten med børstehodet (og ta godt i) for å fjerne gjenværende støv og skitt.
 3. Dryss bakepulver over hele mattens overflate (ikke undersiden).
 4. Bruk skrubben til å få bakepulveret godt inn i fibrene.
 5. Bakepulveret skal sitte en god stund. Det har ikke noe å si om det tar flere dager.
 6. Skyll matten godt.
 7. Finn et egnet sted og heng opp matten til tørk. Spesielt hvis den er full av vann.

Andre tips

En lett måte å vaske kompakte dørmatter på, er å henge den ute i regnvær, og la naturen gjøre jobben for deg. Bruk gjerne rengjøringsmidler, om det er et teppe eller lignende materialer,.

Se en enkel video om fremgangsmåte her.

Legg igjen en kommentar

7 Kule Dørmatter med motiv

Kule dørmatter er noe som kan glede besøkende og vise hvem du er. Vi har samlet noen av de kuleste dørmattene, som kan piffe opp dørstokken med noe ingen andre har. Kriteriet, er at det skal være bilder og ha en referanse som de fleste kan relatere til (all den tid det kan være sesongbasert, … Les mer

4 Typer dørmatter

Dørmatter ikke bare dørmatter. Les videre for å få det komplette overblikket over dørmatter (og for så vidt andre typer matter). De finnes nemlig i forskjellige størrelser, former og farger, og har sine særegne egenskaper også, som har alt å si for hvor lenge dørmattens levetid vil være, behovet for rengjøring og hvilket bruksområde matten … Les mer